РЗС: Кътев да напусне шефския пост на комисията за конфликт на интереси

Партия "Ред, законност и справедливост" (РЗС) настоява за незабавна оставка на Олимпи Кътев (НДСВ) от поста му на председател на парламентарната подкомисия за установяване на конфликт на интереси, съобщиха в четвъртък от партията, оглавявана от независимия депутат Яне Янев. "Съвместяването на подобен пост от личност, като тази на Олимпи Кътев, е подигравка с парламентаризма и държавността. Защото няма по-голям символ на конфликт на интереси в Република България от него и покровителя му Симеон Сакскобургготски", посочват РЗС.

Според партията, "преди да извърши множество престъпления по служба като управител на София-област Олимпи Кътев е създал солидна и с доста въпросителни бизнесбиография, по която правният отдел на РЗС е започнал задълбочено проучване".

"Отделно от това Кътев е в два много важни управителни съвета - на "Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост" и на "Сдружение за горска сертификация", се посочва още в съобщението. Според РЗС "навярно това обяснява интереса му към всички законопроекти, свързани с горите, без да е член на ресорната комисия и специално към проекта "Супер Боровец".

Съпругата му Цветозария Георгиева Йосифова-Кътева, макар и член на ЦИК също е със сериозни бизнесинтереси, твърдят от РЗС.

"Политическият съвет на РЗС ще продължава и за напред да отстоява позицията си, че подобен род фигури следва да бъдат съдени и вкарани в затвора", завършва съобщението на партията.

Споделяне

Още по темата

Още от България