РЗС няма да се явява на изборите, Яне Янев ще работи с ГЕРБ

Яне Янев

РЗС няма да се явява самостоятелно на избори, а ще работи заедно с ГЕРБ за вота на 5 октомври, стана ясно от съобщение на партията, публикувано в сряда. Партията на Яне Янев потвърждава ангажимента си за политическо партньорство с ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори съгласно споразумението между двете партии от 19 май.

Основната цел на РЗС в предизборната кампанията ще бъде "да разясни публично колко вредно за обществото е в този момент да се разпиляват гласове към корпоративни, квази-десни и криминални коалиции".

Яне Янев и съпартийците му ще работят съвместно с ГЕРБ с "цел консолидация на десните гласове за постигане на изборна победа и на конституционно мнозинство в 43-ото Народно събрание".

Националното ръководство на РЗС дава мандат на председателите на местните си структури "да осъществяват пълно взаимодействие със структурите и предизборните щабове на ГЕРБ с цел максимална мобилизация на електоралния ни потенциал".

Двете партии ще създадат съвместен експертен съвет за борба с корупцията и постоянен дискусионен форум по конституционни въпроси.

Споделяне

Още по темата

Още от България