РЗС предлага: Три години плащаш изрядно, на четвъртата ползваш данъчна амнистия

Яне Янев, Сн: БГНЕС

Едногодишна данъчна амнистия след всеки три години за изрядните данъкоплатци предвижда в предизборната си програма РЗС, съобщи в Перник в четвъртък лидерът на партията Яне Янев на среща с местния бизнес.

По думите му, ако в продължение на три години на работодателите не са съставяни ревизионни актове, не са глобявани и редовно са плащали данъците си, четвъртата година трябва да бъде свободна от данъци за тях. Те ще могат да използват това време да си структурират бизнеса така, че да осигурят нови работни места и растеж, продължи обясненията Янев.

Бизнесът не е враг на държавата. Той е неин стожер, който държавата трябва да подпомага, направлява и му осигурява необходимата среда за развитие, заяви още лидерът на партията, цитиран от БТА.

Той апелира за стриктно спазване на фискалната дисциплина и стимулиране на бизнеса с нетрадиционни мерки. Считаме, че не бива всички български работодатели, данъкоплатци да бъдат подлагани на съществуващия терор от страна на НАП и данъчните органи като цяло, каза Янев.

Председателят на РЗС призова за рязка промяна на икономическата политика у нас. Тя може да се случи само при дясно-консервативно правителство, което да предприеме действия, аналогични на консервативното правителство във Великобритания, смята Янев.

Той се обяви за драстични мерки за демонополизация, което, по думите му, е възможно да се случи само с нов закон. Подобна мярка би принудила големите монополисти като ЕРП, ВиК, Топлофикация и др. да освободят пазара за конкуренцията.

Само с конкуренция могат да се решат проблемите, в ХХI в. не можем да говорим за национализация, заяви Янев.

Споделяне

Още от България