РЗС приписа на Андрей Иванов схема за рекет и изнудване

РЗС приписа на Андрей Иванов схема за рекет и изнудване

Партията на Яне Янев РЗС продължи в сряда системната си атака срещу председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов, като този път го обвини, че е организирал престъпна схема за рекет и изнудване.

"Иванов си е позволил да се обърне към представител на българския ъндърграунд, известен с прякора Таки, за да рекетира бизнесмен с цел да му прехвърлят имоти и да му превеждат парични средства в особено големи размери", се казва в съобщение на партията.

От политическият съвет на РЗС изразяват  готовност да осигурят на прокуратурата свидетел, който бил привикван при Таки, за да бъде шантажиран и притискан в полза на Андрей Иванов.

С този случай бил запознат и бивш високопоставен служител на МВР.

"Затова твърдим, че Андрей Иванов, председател на СОС и дясна ръка на Цветан Цветанов, е рекетьор и мутра. Той следва незабавно да бъде разследван за извършените от него особено тежки престъпления. Обратното ще е ясен знак за разпънат над Андрей Иванов политически чадър и ще докаже тезата на РЗС за наличието на престъпно ядро в управляващата партия с тартор Цветан Цветанов, който е готов на всичко за да запази себе си и своите протежета във властта", се казва още в съобщението.

Това е поредната порция обвинения от страна на РЗС към Иванов. В петък председателят на СОС беше определен като "измамник", който е използвал фалшиви записи на заповед, за да получи 400 000 лева от столичната фирма "Искра" 21. Той опроверга РЗС и преди ден обясни, че всъщност той е дал 100 000 евро на собственика на фирма "Искра" 21, като след съдебно дело успял да си ги върне в края на 2007 година.

Преди това РЗС обяви, че Иванов притежава 60 имота, които не съответстват на доходите му през годините. Иванов опроверга и тези твърдения и декларира, че заедно със съпругата си притежава 14 имота,  сред които 3 апартамента, една къща в Банкя, няколко парцела и права на строеж, гараж и паркомясто.

Споделяне

Още по темата

Още от България