РЗС прогнозира "размирици, трусове, фалити и политическа нестабилност"

РЗС прогнозира "размирици, трусове, фалити и политическа нестабилност"

Ден, след като стана ясно, че РЗС няма да влезе в следващия парламент, от партията на Яне Янев разпространиха възмутена декларация, в която обявяват, че "тези избори бяха връх на политическия разврат за целия преход".

"Ценностите и идеите бяха подменени с брокерски мрежи за купуване на гласове чрез още по-нагли схеми от предишни избори", смятат от формацията, която в последната година и половина безрезервно подкрепяше бившите управляващи от ГЕРБ.

В писмото пише още, че четирите партии, преминаващи 4-процентната бариера, са постигнали пирова победа. От РЗС прогнозират, че предстоят тежки врмена на нестабилност.

"В рамките на една година ние очакваме размирици, трусове, фалити и политическа нестабилност", добавят от партията на Янев, добавяйки, че над 50% от българските граждани са бойкотирали политическото статукво и са показали, че искат не смяна на лицата, а смяна на модела.

"Вярваме, че няма по-спасителна кауза за България от нова конституция. Затова ние ще останем верни на тази идея докрай, но ще преосмислим стратегията си за нейното постигане", се казва още в декларацията.


Съпартийците на Янев щели да продължат борбата с корупцията и ще останат "разобличител на всяко самозабравило се управление, което иска да ощетява българския народ заради лични облаги". РЗС ще проведе заседание на управителния съвет на партията на 2 юни.

Споделяне

Още от Избори 2013

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?