С 1/3 по-малко починали от коронавирус у нас

С 1/3 по-малко починали от коронавирус у нас

Рязко са спаднали смъртните случаи от коронавирус у нас, отчита националната система в неделя. Значително по-малко са и новозаразените.

Починалите хора с Covid-19 са 55 души, докато ден по-рано заразата е покосила 157 души.

1002 са новите случаи на коронавирус при направени 4213 PCR теста. Положителни са над 23 процента от пробите, според данните на Единния информационен портал към полунощ.

Излекувани са 1404 души. Общо 6640 пациенти с коронавирус остават в болница, от които 542 се лекуват в интензивни отделения.

Остава тенденцията най-много са новозаразените да са в София - 174. Следва Варна - със 126 и Пловдив - с 89 нови случая.

Националната информационна система показва, че у нас медицинските служители, при които е потвърден Covid-19, са 8422. Нови 48 случая са регистрирани през последното денонощие.

Според директора на "Пирогов" проф. Асен Балтов обаче броят на новите случаи на CovidD-19 и на смъртността не намаляват с очакваните темпове след въвеждането на нови мерки. Причината е скритата заболеваемост. "Има заразени хора, които предпочитат да не се изследват, не позволяват да ги обхванем – да карантинираме тях и близките им", посочи той пред бТВ в неделя.

Споделяне

Още от Коронавирус

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?