С 1/4 по-бързо са отстранявани авариите в мрежата на ЧЕЗ

Времето, отделяно от аварийните екипи на ЧЕЗ за отстраняване на проблеми с електрозахранването на територията на Западна България, е намаляло с 26 процента през първите девет месеца на 2013 г. в сравнение с предходната година. Това съобщиха представители на доставчика по време на потребителски съвет в четвъртък, на който е било обсъдено как да се подобри информираността на клиентите при ситуации на планирани и непланирани прекъсвания на електрозахранването.

 

Компанията представи пред участниците в консултативния орган реализирания с 250 хил. лв. проект на компанията за по-прецизно дистанционно наблюдение на мрежата в реално време. В територията, която обхваща пилотният проект, времето за отстраняване на авариите е намалено дори наполовина.

 

От ЧЕЗ съобщиха, че смятат в началото на 2014 г. да издадат наръчник за клиентите, който да ги запознава как да реагират в ситуации на аварийни прекъсвания на електрозахранването. Обсъдени са били предложения на компанията за пакет от мерки за облекчаване на битовите клиенти през зимните месеци. Стъпка в тази посока е най-новата инициатива на ЧЕЗ – "Персонален съветник”, даващ възможност за изготвяне на индивидуален план за разсрочено плащане на сметките за електроенергия.

 

Потребителският съвет към ЧЕЗ бе учреден на 23 май 2013 г. в продължение на политиката на дружествата от групата на ЧЕЗ да подобряват обслужването и комуникацията с клиентите, припомня дружеството. В консултативния орган влизат представители на потребителски и неправителствени организации както и представители на компаниите на ЧЕЗ в България.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?