С 9.3 млн. лв. европари ще се правят нови и ремонтират стари рибни фабрики

С 9.3 млн. лв. европари ще се правят нови и ремонтират стари рибни фабрики

Девет нови нови рибопреработвателни предприятия ще бъдат изградени, а четири съществуващи фабрики ще бъдат модернизирани със средства от Програмата за морско дело и рибарство.

Подписани са 13 договора за общо 9.3 млн. лв., които ще се инвестират в увеличаване на рибопреработвателната промишленост у нас.

С реализацията на проектите ще се разкрият над 130 работни места. Одобрените кандидати са поели ангажимент да въведат устойчиво управление на ресурсите и да постигнат максимална енергийна ефективност на предприятията. Два от проектите ще се реализират в Панагюрище, останалите ще са в Пловдив, Каварна, Несебър, Бургас Монтана, с. Бенковски, Пирдоп, Пазарджик, София, Сливен и Шумен.

Срокът за изпълнение на инвестициите е между една година и година и половина в зависимост от предвидените дейности, съобщиха то Министерството на земеделието, храните и горите в петък.

Следващото отваряне на прием на проекти по мярка 5.4 "Преработване на продуктите от риболов и аквакултури“ от Програмата за морско дело и рибарство е предвидено за октомври тази година, допълниха от ведомството.

Споделяне

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?