С "АРТ срещу вандализъм" тръгва фестивалът за градско изкуство

С "АРТ срещу вандализъм" тръгва фестивалът за градско изкуство

С проекта “АРТ срещу вандализъм” тръгва третото издание на фестивала за градско изкуство – Urban Creatures в събота. Вместо обичайните два дни, тази година проявата ще продължи цял месец с три основни проекта.

Едни от най-добрите български артисти - NASIMO (NASTE), BOZKO, STEN, 140 IDEAS ще направят арт трансформацията на 95 СОУ “Проф. Иван Шишманов“ в кв. “Хаджи Димитър” до стадион “Герена”. Училището е избрано, защото има проблем с графитния вандализъм.

Младите графити артисти ще работят върху фасадата на разположеното в периферията на София училище цяла седмица.

На 8 юни в 10 часа ще започне jam session в канала на река Перловска до стадион “Герена”. Освен българските виртуози, тази година се очакват и артисти от чужбина.

Панелни блоковете в кв. “Хаджи Димитър” ще бъдат изрисувани между 17 и 29 юни. Проектът се нарича “Души в стените” и се прави за първи път. Голямата изненада за почитателите на това изкуство ще бъде възможността да наблюдават наживо работата на едни от уважаваните стрийт художници в света SAINER и BEZT от ETAM CRU.

 

С подкрепата на Полския институт в София полските артисти от ETAM CRU заедно с българските NASIMO и BOZKO ще творят върху 25 метра високите стени на блокове по ул. “Макгахан” в кв.”Хаджи Димитър”.

Urban Creatures е фестивал, който се фокусира върху градското изкуство и въздействието, което то има върху средата, в която живеем, и хората, които я обитават.

Споделяне

Още от Общество