С автобуси ще превозват пътуващите с влак между Пловдив и Стара Загора

С автобуси ще превозват пътуващите с влак между Пловдив и Стара Загора

От 4 септември до 20 октомври предстоят временни промени в организацията на движението на всички влакове, които преминават в участъка между гарите Пловдив и Стара Загора, съобщи БДЖ.

През този период всички бързи влакове, които преминават в участъка между Пловдив и Стара Загора, ще се движат през Димитровград. Тези влакове пътуват по направленията София – Варна -София, София – Бургас - София и Пловдив – Варна - Пловдив.

За клиентите на националния железопътен превозвач ще бъдат осигурени автобуси за превоз на пътниците между гарите Пловдив и Оризово.

Поради пътуването с автобуси няма да бъде възможен превозът на велосипеди и домашни любимци, посочват от БДЖ.

Въведени ще бъдат и промени в разписанията на влакове, които се движат в съседни направления на ремонтирания участък. Целта е да се осигури регулярно придвижване и осъществяване на връзки с други влакове.

Временната реорганизация на движението е свързана със строителните дейности за изпълнението на проекта за рехабилитация на железопътната линия Пловдив - Бургас, който се осъществява с европейски средства.

Информация за промените в разписанията на влаковете, както и за разписанията на автобусите, ще бъде поставена във всички гари и спирки по този маршрут, както и в електронния пътеводител на официалната интернет страница на "Холдинг БДЖ".

За подробна информация клиентите на "БДЖ – Пътнически превози" могат да се обръщат към гишетата "Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари, както и на националния информационен телефон 0700 10 200.

Споделяне

Още от България