С европари ще рекламираме млечни продукти в Германия и Испания

С европари ще рекламираме млечни продукти в Германия и Испания

България ще може да рекламира свои млечни продукти - бяло саламурено сирене и кашкавал, на пазарите в Германия и Испания в продължение на три години, след като Европейската комисия одобри информационен проект за 3 170 235 евро, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

“За първи път България печели самостоятелно програма за реклама на наши млечни продукти на европейския пазар“, коментира министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Наскоро стартира подобна програма, но съвместна реклама на български и кипърски млечни продукти в Русия и Украйна, която се изпълнява от Асоциацията на млекопреработвателите.

Новият проект е на Националното сдружение на млекопреработвателите, което се цели основно в германския пазар – първият по внос на сирена и кашкавали и отколешен партньор в търсенето на български млечни продукти.

С европарите ще се проведат промоционални кампании в Германия и Испания, чиято цел е да запознаят потребителите с вкусовите качества на българските млечни стоки и да се повиши търсенето и консумацията им.

Споделяне

Още от Бизнес