С фойерверки и музика 2018 година беше посрещната по света

С фойерверки и музика милиони хора по света посрещнаха новата 2018 година.

Хиляди се събраха на площад Таймс скуер в Ню Йорк въпреки рекордно ниските температури. На обратния полюс бяха празнуващите в Рио де Жанейро – голяма част от тях посрещнаха новата 2018 година на плажа Копакабана.

Хиляди празнуваха и на софийския пл. "Александър Батенберг" при засилени мерки за сигурност.

Първи новата година посрещат в Кирибати и Сама, а последни – жителите на Хаваи и на малки острови в Тихия океан, част от територията на САЩ.

В Лондон повече от 100 000 души гледаха огненото шоу в чест на новата година от бреговете на Темза. По традиция първата секунда от 2018 г. беше отбелязана и със звън от кулата Биг Бен, чиито камбани замлъкнаха заради реставрация. Те обаче отново зазвучаха за Нова година.

Хиляди се събраха и в Париж, за да посрещнат на открито 2018 г. и да се насладят на фойерверките в първите ѝ минути.

Милиони бразилци изпратиха 2017 г. и посрещнаха 2018 г. на плажа Копакабана в Рио де Жанейро.

Ню Йорк посрещна новата година скован от студ. Температурите в американския град паднаха до минус 12 градуса и така посрещането на 2018 г. се превърна във второто най-студено в историята. Въпреки ниските температури хиляди се събраха на площад Таймс скуеър, за да видят традиционното спускането на топката в чест на новата година.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предрече, че 2018 г. ще бъде "фантастична". Той заяви пред представители на медиите в частния си курорт Мар-а-лаго, че очаква стоковият пазар да продължи ръста си и компаниите да продължат да идват в САЩ.

Споделяне

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?