С карта за градския транспорт цял ден безплатно паркиране край три метростанции

При метростанцията "Интер Експо" също има буферен паркинг, сн. БГНЕС

От 1 февруари влизат в сила нови цени и условия за паркиране в трите буферни паркинга на столичното метро, съобщиха от Столичната община в четвъртък. Става въпрос за съоръженията край метростанциите Централна гара, на бул."Черни връх" и на бул. "Ломско шосе", които заработиха през септември миналата година и досега можеха да се ползват безплатно.

 

Вече това ще могат да правят само притежателите на редовна персонализирана месечна, тримесечна, шестмесечна или годишна карта за всички линии на обществения транспорт. С такава карта те ще могат да ползват едно паркомясто безплатно в рамките на работното време на метрото. След спирането на движението на мотрисите в 0.00 часа всеки следващ час ще се таксува по 0.50 лева на час до отварянето на подземната железница в 5.00 часа.

 

Притежателите на друг тип абонаментни карти за обществения транспорт или на билети за метро ще могат да паркират безплатно до два часа, а всеки следващ час ще е на цена от 0.50 лева. Цената за паркиране на буферен паркинг без ползването на услугата "Паркирай и пътувай със софийското метро" ще е 1 лев на час.

 

За да се ползват новите цени и услуги за паркиране на пътниците в обществения транспорт, е необходимо всеки да представя билета за паркиране и превозния си документ в пунктовете за продажба на билети в метростанцията. В зависимост от вида на картата, пътникът ще получава и бонусите за престоя на автомобила му в паркинга, посочват от Столичната община.

 

Пътниците, които паркират автомобил в един от трите буферни паркинга, могат да използват и услугата "паркиране" в комплект с двупосочен билет за метрото, която дава възможност за паркиране и пътуване в две посоки в рамките на два часа за два лева.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?