с малолетни

Нов сексскандал със замесени кметски служители с висок ранг се разрази в четвъртък в Пазарджик.

Това става седмица след като общинският съветник от БСП в града Тони Баждаров бе заснет със скрита камера да предлага секс на непълнолетно момиче.

Този път в центъра на скандала е името на кмета Иван Евстатиев. Общото между него и уличения в педофилия Баждаров е, че и двамата са избрани на постовете си с подкрепата на БСП.

Кметските служители са ползвали услугите на момичета от групата на Кирил Маринков - Лозенеца, съобщи БНТ. Лозенеца е обвинен в трафик на жени за Западна Европа с цел проституиране и в укриване на данъци. Той е брат на Методи Маринков , убит заедно с бай Миле, и в момента е в ареста.

В качеството си на свидетели по делото на Лозенеца, проституиращи непълнолетни момичета били разпитвани в полицията пред съдия, на когото заявили, че лично кметът на града ги е наел от Киро Маринков, за да обслужат кметски служители и членовете на белоруска делегация, която била на посещение в града.

За услугата кметът платил на шофьора на Лозенеца..

Дадените от момичетата показания са записани, защото са пред съдия.

Пред БНР кметът Иван Евстатиев категорично е отрекъл информацията и я определил като клевета. За Дарик радио той казал, че "всяко куче, което ни е залаяло, все е побеснявало" и че тези, които разпространяват такава информация, не знаят с кого си имат работа.

Директорът на РДВР - Пазарджик Жоро Стоицев не коментира случая.

Наблюдаващият прокурор на делото на Лозенеца Радослав Бакърджиев нито потвърди, нито отрече случая, но каза, че такава информация изобщо не е трябвало да стига до журналистите на този етап, допълва БНР. Според Дарик радио той е казал още, че има показанията на проститутките.

"Не мога да кажа дали има нещо вярно в подобна информация, но ако е вярно, е твърде срамно за нашата община", коментира случая за агенция "Фокус" Арлин Антонов, общински съветник в Пазарджик. Той допълни, че Общинският съвет има извънредна сесия в петък в 14 часа във връзка с другия скандал със съветника Тони Баждаров.

"Сега ще се окаже, че неговият случай е маловажен пред новия", каза още Антонов. "От всички политически партии, с които съм разговарял, всички хора са огорчени, затова, че за втори път има място в медиите и при това - централно място нещо, което е твърде негативно като обществен имидж на нашата община", допълни той.

"Ако изнесеното се окаже вярно, ще бъда един от хората, които ще настояваме кметът да си подаде оставката, каза още общинският съветник .

Сексскандалът се разследва от националните служби, каза по-късно следобед за Дарик радио главният секретар на МВР Бойко Борисов.I

Радиото съобщи още, че лидерът на БСП Сергей Станишев бил запознат със скандала.

Споделяне

Още от България