С месец се отлага ремонтът, който ще спре топлата вода на 4 квартала в София

Сн. БГНЕС

Ремонтът, заради който ще се наложи спиране на топлата вода на четири столични квартала през лятото, освен съкратен ще бъде и отложен с месец.

Вместо от 15 юни, дейностите и режимът ще започнат от 15 юли и ще продължат не два месеца, както беше първоначално планирано, а 40 дни.

За това са се разбрали граждани и студенти на среща с ръководството на "Топлофикация София", на която се присъствали и архитектът на район "Студентски" и директорът на топлорайон "Изток", предаде БНР.

На 29 май от столичното парно изненадаха абонатите си в кварталите "Студентски град", "Витоша", "Дървеница" и "Малинова долина", че ще им спре топлата вода за два месеца в разгара на лятото и в условията на епидемия от коронавирус. Причината е ремонт на магистрален топлопровод. Първоначално от "Топлофикация" обясняваха, че обновяването на съоръжението няма как да стане за по-кратко време от обявените 60 дни. След недоволство от страна на студентски огранизации и граждани се оказа, че все пак времето може да бъде съкратено на 40 дни.

Сега е договорена и отсрочка от началната дата на ремонта. Тя беше предложено и от студентите, които иначе трябваше да стоят без топла вода по време на лятната изпитна сесия.

След приключването на ремонта "Топлофикация" ще възстанови на 21 август подаването на топла вода към кварталите "Студентски град", "Витоша" и "Малинова долина", а към засегнатите отделни сгради от кв. "Дървеница" топлоподаването ще бъде възстановявано поетапно в следващите дни, уточняват от дружеството.

Споделяне

Още по темата

Още от България