С месец закъснение започва учебната година в училището по изкуствата във Варна

Сн. БНР

Месец след официалното начало на новата учебна година и възпитаниците на Националното училище по изкуствата "Добри Христов" във Варна ще влязат в час. Занятията в училището се забавиха заради проточил се ремонт на сградата. Според официалното съобщение на сайта на образователната институция часовете там започват на 17 октомври.

Директорът на училището Христо Дипчиков, който подаде оставка, заяви пред БНР, че учебната година не е застрашена и материалът ще бъде преструктуриран. Той обясни, че не се чувства виновен за забавянето, но все пак смята, че така не се дава добър пример на учениците.

Валентин Панайотов, ръководител на екипа на фирмата-изпълнител заяви, че строителите са влезли в сградата твърде късно. "Имаше отказ на проектантите, депозираха отказ от авторския надзор. Реално започнахме работа около 20 юли. Дотогава имаше учебни занятия, изпити, след това се започна освобождаването на помещенията", коментира той.

Ремонтът на училището се прави по поръчка на Министерството на културата. За изпълнител е избран консорциум между дружествата "Пътстрой Варна" и "Елит Пътища БГ". поръчката е възложена преди около година. Стойността ѝ е над 2.12 млн. лева.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?