С над 20 млн. лв. ще се ремонтират 32 км от пътя Момчилград - Ивайловград

С над 20 млн. лв. ще се ремонтират 32 км от пътя Момчилград - Ивайловград

Над 20 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонта на 32 км от пътя Момчилград-Ивайловград, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" в понеделник след подписването на договор за строителен надзор на дейностите по част от отсечката, който ще се извършва от фирмата "План Инвест Пловдив“ ЕООД.  Тя ще получи 220 056 лв. с ДДС за работата си.

До края на юни ще бъде подписан и вторият договор за надзор със "Строл 1000“ АД за другата част от участъка, както и договорите за изпълнение на строително-монтажните работи. След това ще започнат и строителните работи на обекта.

Ремонтът на първата трасе от 6 км край село Карамфил ще се извърши от ДЗЗД "Източни Родопи-3“, в което участват "Пътстройинженеринг“ АД, "ПСК Виастрой“ ЕООД, "Пътища“ АД, БКС "Горна Оряховица“ АД и "Атлас-Балкан“ ООД. Останалите 26 км от пътя ще се ремонтират от обединение "Път II-59“, включващо "Джи Пи Груп“ АД и „Контратас Инглесиас“ АД. Срокът за извършване на ремонта на първия участък е 8 месеца, а на втория - 14 месеца.

Ремонтът на първата отсечка ще се финансира от бюджета на АПИ, а за втората средствата са от Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020 г., чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Споделяне

Още от Бизнес