С онлайн гласуване БДЖ избира визията на новите локомотиви

БДЖ ще избере визията на новите локомотиви на "Сименс" - Smartron чрез онлайн гласуване, съобщиха от държавните железници.

Разработени са четири концепции, които имат различни послания и визуални усещания, съобразени със съвременните тенденции от европейската жп сцена.

Автор на дизайните е Константин Планински от студио BackOnTrack, което е част от екипа на RailColor-Ziemon, Германия - разработчик на дизайни за подвижен жп състав за европейските железници.

По негови проекти са изготвени дизайни на локомотивите на "Сименс" Vectron и Smartron на австрийските и словенските железници, както и на частен железопътен превозвач в България.

Избраният дизайн ще бъде предоставен на "Сименс" за изпълнение чрез облепящо фолио. Всички разходи по проектирането и изработката са включени в цената за доставка на новите локомотиви.

Германската компания спечели поръчката на "БДЖ Пътнически превози" за доставка на 10 локомотива на обща стойност над 66.7 млн. лв. с ДДС. Първите локомотгиви тръбвя да пристигнат у нас до края на годината.

Споделяне

Още от Бизнес