С опасност за живота остава един от блъснатите пред мола на Цариградско шосе

Катастрофиралият автомобил, сн. БГНЕС

В опасност продължава да е животът на един от тримата ранени в новата катастрофа пред мола на столичния булевард "Цариградско шосе". В петък привечер джип помете няколко души пред паркинга на търговския център, като 75-годишният водач на автомобила "Субару Форестър" обяснил пред разследващите, че му се счупил педал и така машината станала неуправляема, предаде бТВ в неделя.

 

Лекарите продължават да се борят за живота на най-тежко пострадалия 31-годишен мъж, който бе настанен с разбит череп в близката до мястото на трагедията окръжна болница "Света Анна"

 

В "Пирогов" остава 30-годишният мъж с фрактури на крайниците. В Oкръжна болница под наблюдение е 20-годишно момиче с по-леки наранявания и комоцио. С леки наранявания са изписани шофьорът и съпругата му.

 

"Момичето е в добро състояние, намира се в Клиниката по неврохирургия и е с повърхностни наранявания по главата, с мозъчно сътресение, но е в стабилно, добро състояние", обясни д-р Михаил Карафезов, медицински директор на болница "Св. Анна", цитиран от БНТ.

 

По думите му състоянието на най-тежко пострадалия мъж се е влошило през нощта, когато от счупването на черепа е настъпил вътремозъчен кръвоизлив и се е наложило пациентът да бъде опериран. В момента той е на апаратна вентилация и в реанимация.

 

"Момичето може би след 2-3 дни ще бъде изписано. Не мога да се ангажирам със срокове за младия мъж, тъй като все още се задържа в тежко състояние. Подлежи на динамично наблюдение и лечение по-нататък", посочи д-р Карафезов.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?