С осветени в Атон ритуални символи ВУЗФ откри новата си сграда

С осветени в Атон ритуални символи ВУЗФ откри новата си сграда
С тържествена академична церемония Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) откри в петък новата си собствена сграда в столичния квартал “Овча купел”.

Сградата разполага с модерно оборудвана учебна база, с възможности за съвременни методи на преподаване и е важна стъпка за частното училище, което има амбицията да се утвърди като водещ център за обучение на кадри в областта на финансите и застраховането.

Така вече освен внимателно селектираният преподавателски състав, но и условията за обучението отговарят на европейските стандарти за висше образование, заяви Григорий Вазов, собственик на ВУЗФ. Учебната база включва аула с 300 места, компютърни зали, библиотечен комплекс с информационен и копирен център. Има книжарница, която предоставя богат набор от учебна и справочна литература. Осигурен е постоянен достъп до Интернет, а учебните зали са снабдени с мултимедии. Студентите и преподавателите имат възможност да посещават спортния комплекс на училището, разполагащ с фитнес зала, солариум и сауна.

Висшето училище е открито през 2002 г. с решение на Народното събрание и обучава студенти за образователно–квалификационната степен бакалавър и магистър по специалностите застраховане и осигуряване, финанси, счетоводство и контрол. Училището, което е в процес на сертификация по ISO 9001:2000, миналата година изпрати първите 258 дипломанти. Близо 80 на сто от тях работят по придобитата специалност в различни застрахователни, осигурителни, финансови и бизнес структури, с които ВУЗФ поддържа постоянен диалог и в част от които студентите провеждат стажове и практики, съобщиха от ВУЗФ.

На 11 май, който по стар стил е празник на светите братя Кирил и Методий, стотици гости, преподаватели и студенти присъстваха на церемонията по откриване на сградата. Специално за събитието от Атон бяха донесени осветени ритуални символи – Летописна книга за гости и дарители и свещена пръст.

Осветената пръст от Атон ще бъде вградена в новостроящия се параклис в двора на висшето училище.

Споделяне

Още по темата

Още от България