С пари от винетките ремонтират крайморски пътища

С пари от винетките ремонтират крайморски пътища

Шест милиона лева за рехабилитация на пътища по Черноморието отпуска Агенция "Пътища" към Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), съобщиха в сряда от ведомството.

Парите са от националния фонд "Републиканска пътна инфраструктура", където постъпват средствата от винетните такси, където от началото на годината до сега са събрани около 90 млн. лв.

С отпуснатите 6 млн. лв. ще се ремонтират над 20 пътни отсечки, втори и трети клас, обслужващи туристически маршрути, които са най-натоварени през летния сезон. Очаква се ремонтните дейности да приключат преди началото на активния туристически сезон, който стартира в началото на юни.

Участъците, които ще се рехабилитират, са на територията на областите Бургас, Варна и Добрич, както и отсечки до Приморско, Варвара и между Синеморец и Резово. Ще бъдат поправени и първокласните пътища между Шабла и Балчик, от Варна до Шумен и Бяла.

Предвидени са и средства за обезопасяване на пътни участъци с висока концентрация на пътни произшествия. Очаква се да бъде монтирана светофарна уредба на отбивката за Аладжа манастир по пътя Златни пясъци-Варна.

Споделяне

Още от Бизнес