С равен Англия избягна кошмара си Германия

С равен Англия избягна кошмара си Германия
Англия и Швеция завършиха наравно 2:2 в един от най-оспорваните мачове досега на световните финали в Германия. Със спечелената точка от двубоя британците успяха да запазят първото си място в група "B" и избегнаха ранна среща с един от своите най-големи кошмари по време на големите първенства – Германия. “Привилегията” да играят с домакините остана за шведите, които останаха втори в групата.

През първото полувреме на мача Англия доминираше и логично достигна до гол. Той падна в 35-та минута след прекрасно изпълнение на халфа на Челси Джо Коул от около 25 метра. Коул спря на гърди избита топка от наказателното поле на “тре кронур” и с удар “падащ лист” прехвърли вратаря Исаксон. Преди да попадне в мрежата, топката се удари и в горната част на лявата греда. Англия имаше още няколко шанса да направи преднината си по-голяма, но ударите на Рууни и Лампард не попадаха в рамките на шведската врата.

За разликата от първите 45 минути, второто полувреме премина изцяло под диктовката на Швеция. Те имаха късмета да отбележат и ранен гол, след като в 50-ата минута след центриране от ъглов удар Маркус Албак с глава изравни. След гола натискът на шведите дори се усили, но ударите на Ларсон и Мелберг срещнаха гредите.

Малко изненадващо Англия отново излезе напред с 2:1 в 85-ата минута с гол на влезлия като резерва Стивън Джерард. Така се стигна до последната минута в мача, в която нападателят на Швеция Хенрик Ларсон успя да се ориентира най-добре при едно меле пред вратата на Робинсън и изравни.

Освен с бързия и резултатен футбол мачът ще се запомни и контузията в коляното на английския нападател Майкъл Оуен, която той получи още в 1-та минута. Оуен най-вероятно ще пропусне останалите мачове за отбора си на първенството. Срещата ще бъде запомнена и от Хенрик Ларсон, който отбеляза гол в трето световно първенство и стана 16-ия играч в историята на футбола постигал нещо подобно.

Споделяне

Още от Свят