С шеги Обама омаловажи слабото си представяне в дебатите с Ромни

Президентът Барак Обама се опита да обясни шеговито по-слабото си представяне на първите телевизионни дебати в сряда вечерта с републиканския му съперник Мит Ромни, заявявайки пред избиратели в Денвър, че се изправил лице в лице "с този много енергичен човек, който твърдеше, че е Мит Ромни", предадоха осведомителните агенции в петък.

"Той обаче нямаше как да е Мит Ромни, защото истинският Мит Ромни тичаше из страната през изтеклата година, обещавайки намаление на данъците с 5 трилиона долара в полза на богатите. Човекът на сцената миналата нощ каза, че не знае нищо по въпроса", каза президентът пред около 12 000 души на предизборен митинг в Денвър, където се състояха дебатите.

"Истинският Мит Ромни каза, че нямаме нужда от повече учители в класните стаи. Но човекът на сцената снощи каза, че обича учителите. Мит Ромни, когото всички познаваме, инвестира в компании, които бяха наречени пионери в изнасянето на работни места в други страни. Но човекът на сцената снощи каза, че дори не знае за съществуването на закони, насърчаващи изнасянето на работни места".

Според Обама мъжът, с когото спорил, "не искаше да бъде отговорен за решенията на истинския Мит Ромни и за това, което е казал през изтеклата година. И така губернаторът Ромни може да танцува около своите позиции. Но който иска да е президент, е длъжен да казва истината на американците", настоя Обама.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?