С цена от стотинка за чадър и шезлонг плаж "Бургас-север" има нов концесионер

С цена от стотинка за чадър и шезлонг плаж "Бургас-север" има нов концесионер

С предложена цена само от една стотинка за чадър и също толкова за шезлонг е избран концесионерът на плаж "Бургас-север", съобщиха от правителствената пресслужба в сряда.

Толкова ще има право да иска фирмата "Палм Инвест“ ЕООД от посетителите на платената зона на пясъчната ивица. Дали това ще е реалната цена предстои да се види, като се има предвид, че в началото на юли проверка на Министерството на туризма откри, че на плажа "Нестинарка" предоставената евтина цена от 36 стотинки за шезлонг върви само със задължително шалте за 10 лв.

Договорът за концесията на плажа "Бурга-север" е за 20 години. През това време новият стопанин трябва да инвестира ежегодно по 90 хил. лв. без ДДС за организация на целогодишно санитарно-хигиенно поддържане на морския плаж и за стратегия за развитие и популяризация, включително спортно-развлекателна и друга дейност.

Размерът на концесионното плащане за всяка година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане в размер на 7.03 на сто.

Концесионният договор влиза в сила от 1 януари 2018 г.

Споделяне

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?