С висока технология срещу кражбата на тоалетна хартия в обществените тоалетни

С висока технология срещу кражбата на тоалетна хартия в обществените тоалетни

В опит да се преборят с кражбата на тоалетна хартия от обществените тоалетни, властите в Пекин въведоха система за лицево разпознаване, ограничаваща количеството, което всеки посетител може да използва, съобщи Асошиейтед прес.

Този необичаен подход е още една стъпка напред в китайската "тоалетна революция" за подобряване на качеството на обществените санитарни съоръжения.

Управата на 600-годишния Храм на небето признава необходимостта от зареждане на обществените тоалетни с хартия - задължително условие за получаване на най-висок рейтинг от Националната туристическа служба. За да се попречи на посетителите да прекаляват с употребата ѝ, е въведена нова технология, която отпуска само по един 60-сантиметров къс на всеки девет минути след сканиране на лицето.

Тоалетните на туристическите места, известни с примитивните си условия и ужасни миризми, са специален фокус на започналата преди две години "тоалетна революция". Целта ѝ е да бъдат построени поне 34 000 нови обществени тоалетни в Пекин и да бъдат ремонтирани 23 000 до края на тази година. Досега затова са похарчени около 25 милиарда юана (3,6 милиарда долара) по данни на Националната туристическа служба.

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли поисканото от здравния министър затваряне на държавата?