mediapool.bg Ти си това, което четеш

Събаря се известна плажна дискотека в Слънчев бряг

16:01 | 18 май 2017 | 6 коментара

В четвъртък в курорта "Слънчев бряг" започна събарянето на известната плажна дискотека "Оксижен", тъй като била незаконна. На мястото има полиция, районът е ограден с полицейска лента, а автомобили не се допускат. Съсобственик на заведението е Данаил Петков. Той е съсобственик и в ресторанта, в който през миналото лято избухна престрелка с хората на Митьо Очите и бе убит охранител.

По информация на бТВ дискотеката се свързва с Божидар Георгиев - Божо Кравата, сочен като основния враг на Димитър Желязков – Митьо Очите.

Данаил Петков обясни, че през миналата година обектът е категоризиран от община Несебър, има пълен комплект от документи и разрешения, които доказват, че е годен да функционира. Според него акцията по събарянето на заведения в курорта е избирателна, законът се прилага тенденциозно и обслужва частни интереси. Дискотеката отвори врати за началото на летния сезон на 6 май.

"Сега двадесет души персонал ще останат без работа", каза Петков.

В Слънчев бряг за събарянето на дискотеката пристигна лично вицепремиерът Валери Симеонов заедно с министърката на туризма Николина Ангелкова. Той обясни, че ще контролира събарянето на незаконни обекти с голямо удоволствие.

"Незаконните обекти в "Слънчев бряг" са много сериозна пречка за нормалния туризъм, както и за по-голяма доходоносност на целия бранш. Това е стара моя кауза. "Слънчев бряг" трябва да бъде комплексът на широките улици, на зелените площи, на големите плажове и на истинския туризъм.", каза Симеонов

Преди шест дни вицепремиерът обеща да направи "шоу на плажа в Слънчев бряг", което ще се изразява в "яко събаряне на бараки".

Още от България