Съборът на Кехайов се провали

Съборът на Кехайов се провали

Алтернативният лекарски събор, свикан от нелегитимния председател на съсловната организация Андрей Кехайов, се провали заради липса на кворум. Форумът, който трябваше да се проведе между 18 и 21 януари в Сандански събра не повече от петдесетина делегати, поради което вземането на решения бе невъзможно. Съборът на БЛС се счита за законно проведен при присъствието на 2/3 от редовно избраните делегати. По устав при това положение съборът се отлага с най-малко 15 дни при същия дневен ред. Кехайов съобщи, че следващият събор ще се проведе в София на 20-21 февруари.

В Сандански Кехайов отчете работата на досегашното ръководство. Той най-накрая призна, че завещава празни банкови сметки като се оправда, че това се дължи на непреведения членски внос от седем регионални колегии, който възлиза на близо 500 000 лева.

Иначе началното салдо на организацията към 1 януари 2005 г. е било малко над 200 хил. лв. Приходите на съюза за периода 2005-2008 г. са били 2.7 млн. лева, главно от членски внос и по-малки суми от дарения, приходи от лихви и издаване на удостоверения. Разходите на организацията за тези години са в размер на 2.6 млн. лв. - основно за възнаграждения, командировки и текущи разходи.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?