Сачева: Мерките за бизнеса са адекватни, работодателите не ги познават добре

Деница Сачева, сн. БГНЕС

"Мерките за подпомагане на бизнеса не са универсални, но са адекватни на ситуацията и на ресурсите, с които разполагаме. Трябва да има симетрия между цели и ресурси. Не можем да си поставяме цели, за които нямаме ресурси, с които да ги обезпечим", каза социалната министърка Деница Сачева пред бТВ.

"Част от мерките като че ли все още не се познават достатъчно добре от работодателите. Има по-скоро недоверие, че няма да се получат средства, отколкото дълбоко познание на това какво реално се предлага. Комбинацията от различни мерки, които работодател може да използва, да кажем 80/20, 80/0, каквато е последната мярка за 24 лв., заедно с кредити, заедно с грантове, които се дават по линия на Министерство на икономиката, биха могли да дадат възможност на един работодател да премине през кризата", посочи тя.

Сачева коментира и твърдението на председателя на Българската стопанска камара Радосвет Радев, че се намираме на ръба на тежка икономическа катастрофа.

"Мисля, че това са много силни думи от страна на Радосвет Радев. Той непрекъснато участва в изработването на мерките. Част от мерките все още не се познават достатъчно добре от работодателите", допълни тя.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?