Сачева стана областен координатор на ГЕРБ в Добрич

Сачева стана областен координатор на ГЕРБ в Добрич

Изпълнителната комисия на ГЕРБ реши да направи социалния министър Деница Сачева областен координатор на партията в Добрич.

Тя поема поста от досегашния областен координатор вицеадмирал Пламен Манушев, който заемаше поста от 2017 г. и в момента е депутат, а преди 4 години беше кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент.

В съобщението на пресцентъра на ГЕРБ не се дават подробности за причината, довела до рокадата. Вместо това пише, че "Изпълнителната комисия на ГЕРБ благодари на Пламен Манушев за работата като областен ръководител и пожелава успех на Деница Сачева по поставените цели".

След евроизборите миналата година премиерът Бойко Борисов обяви, че обмисля разделяне на ролите – министрите и кметовете да не заемат важни постове в партията Това стана ден след като официално бе обявено, че бившият втори в партията Цветан Цветанов се разделя с ръководните си постове в ГЕРБ

"Обмислям занапред да разделя и постовете. Как да не бъде едновременно кмет и областен координатор или министър и областен координатор", каза тогава Борисов. Изглежда обаче бързо след това премиерът се е отказал от това свое намерение. Това си пролича още през юли 2019 година, когато за областен координатор на ГЕРБ с София- област бе назначен тогавашният министър на туризма Николина Ангелова.  

Отново миналата година Борисов се беше заканил да "чисти до корен" структурите на ГЕРБ в Добрич и Плевен заради лошия резултат на евровота.  

Деница Сачева не е министър от началото на кабинета "Борисов" 3. Тя пое поста през декември миналата година, след като премиерът Борисов изненадващо взе оставката на предшественика ѝ Бисер Петков поради "натрупани във времето основания", които не бяха конкретизирани.  

Още през 2017 г., преди окончателно да бъде обявен съставът на правителството, Сачева беше спрягана за социален министър, след като година преди това бе зам.-министър в същото министерство. Тогава обаче за поста бе предпочетен Бисер Петков, който преди това беше управител на Националния осигурителен институт. Той се ползва и с уважение извън средите на ГЕРБ. Сачева беше сред посочваните за поста на социален министър и когато през 2018 г. Петков подаде оставка, но тя беше оттеглена по искане на майките на деца с увреждания. 

Споделяне

Още по темата

Още от България