Съд остави в ареста митничари обвинени в контрабанда на цигари за милиони

Съд остави в ареста митничари обвинени в контрабанда на цигари за милиони

Пловдивският апелативен съд потвърди постоянната мярка за неотклонение "задържане под стража" на митничарите Георги Манафъков, Иван Гочев, Стойчо Пелтеков и Николай Николов, съобщи пресслужбата на Съда в Пловдив. Четиримата, според прокуратурата, са участвали в канал за контрабанда на цигари през ГКПП "Капитан Андреево".

Те са давали на останалите участници в престъпната схема съвети и разяснения, отстранявали са спънки и са им помагали да пренесат през границата цигари без бандерол, смята държавното обвинение.

Четиримата митничари са обвинени в умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода, а доказателствата, събрани до момента, обосновават извода, че са извършили деянието, в които са обвинени, обясни мотивите на магистратите говорителят на Апелативния съд Мариана Кирезиева.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. Досъдебното производство за контрабанда през българо-турската граница бе образувано при операция, проведена в края на март тази година. До момента обвиняемите са 22.

Споделяне

Още по темата

Още от България