Съд пак пита ГДБОП има ли регистрирано лице по прякор Мравката

Съдебният състав, който води процеса срещу братята Красимир и Николай Маринови – Маргините, ще пита за втори път ГДБОП има ли в масивите си регистрирано лице с прякор Мравката.

Повторната справка бе изискана в понеделник, тъй като на първото запитване антимафиотите на са отговорили. Проверката се прави заради показания на анонимния свидетел, който бе разпитан на едно от предишните заседания по четиригодишното дело, което навърши тази възраст заради проблеми от всякакво естество, но не и поради мудност на съдебния състав.

Анонимният свидетел, твърди, че лице с прякор Мравката му разказал, че Маргините и Иван Тодоров-Доктора са в лоши отношения.

Популярните братя, малкият от които е в неизвестност от началото на годината след разстрела на Боби Цанков, заедно с Иво Карагеоргиев, Стефан Рангелов, Бисер Илиев и Веселин Тошев са подсъдими за в организирана престъпна група и подготовка на три убийства, едното от които е именно на Доктора, който вече е покойник. Другите две мишени на Маргините, според обвинението, са Любен Гоцев и Никола Дамянов – също покойник.

Съдът реши да пита и СДВР дали в регистрите си има лице с прякор Мравката. Още при първото запитване но ГДБОП съдебните репортери веднага се досетиха за Тихомир Дочев – Мравката, подсъдим по делото за убийството на Милчо Бонев – Бай Миле, който бе сред босовете на силовата групировка СИК.

Споделяне

Още от България