Съдът даде ход на първото дело срещу Кирил Рашков

Районният съд в Асеновград даде ход на първото дело срещу ромския бос Кирил Рашков, известен като Цар Киро. Става въпрос за двете му обвинения за заплаха с убийство, повдигнати след жалби на Веселин Христев и Иванка Петрова от пловдивското село Катуница.

Процесът се разглежда по общия ред и се очаква магистратите да разпитат общо 12 свидетели. Рашков не се признава за виновен. Той е зад решетките от края на септември м. г., когато му бяха повдигнати въпросните обвинения.

След това той бе привлечен към наказателна отговорност и за неплащане на данъци, а наскоро прокуратурата обяви, че е участвал и в заговор за подготовката на три убийства заедно с Любомир Илиев – Къдравия и братята Васил и Георги Горанови.

Преди месец съдът отхвърли искане на Рашков за промяна на мярката му за неотклонение заради влошеното му здравословно състояние. Магистратите обаче прецениха, че все още има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление и го оставиха в ареста.

Тогава защитникът на Рашков Хари Харалампиев коментира, че решението на съда и мнението на експертите, изготвили медицинската експертиза на клиента му са под влияние на общественото мнение.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?