Съдът е отменил над 5.3 млн. лв. глоби от държавата по европрограми

За "зацветяването" на град Шипка се отпускат 150 хил. лева

Съдът е отменил над 5.3 млн. лв. глоби от държавата по европрограми

Съдът е отменил наложени финансови корекции от управляващите органи на оперативните програми при изпълнението на европейски проекти за над 5.3 млн. лв. през изминалия програмен период 2007 – 2013 г. По този повод кабинетът е одобрил допълнителни трансфери към четири министерства на заседанието си във вторник, съобщи правителствената информационна служба.

Най-много средства получава Министерството на регионалното развитие и благоустройството – над 3.9 млн. лв. Ведомството администрира оперативна програма "Регионално развитие", по която бенефициенти са основно общините.

Министерството на транспорта ще получи 326 хил. лв. допълнително по отменени от съда финансови корекции. Ведомството управлява оперативна програма "Транспорт", по която получатели на средствата са основно държавни компании.

По бюджетите на Министерството на икономиката ще бъдат изплатени 179 хил. лв., на Министерството на околната среда и водите – 607 хил. лв., на Министерството на труда и социалната политика – 296 хил. лв.

Министерството на младежта и спорта ще получи допълнително 30 хил. лв. Те ще се използват за подготовка на състезателите от националния отбор по самбо във връзка с участието им в предстоящото световно първенство по самбо от 9 до 13 ноември в Сочи, Русия.

По бюджета на община Казанлък се отпускат 150 хил. лв. за дейности, свързани с благоустрояване, паркоустрояване и зацветяване на централната градска част на град Шипка, е посочено в съобщението на правителствената пресслужба.

Средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходи или трансфери по централния бюджет за 2017 г.

Споделяне

Още от Бизнес