Съдът: Едвин Сугарев не е оклеветил бившата барета Алексей Петров

Състав на Софийския районен съд (СРС) оправда днес Едвин Сугарев по дело за клевета, заведено срещу него от бившата барета Алексей Петров. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок, считано от днес, съобщиха от съда.

На 12 септември състав на СРС обедини две от общо трите дела за клевета, заведени от Алексей Петров срещу Сугарев, с мотива, че между тях има връзка.

Съдът е отхвърлил предявените от Петров граждански искове по двете дела в размер по 50 000 лева, като го е осъдил да възстанови на Сугарев направените от него разходи по делото в размер на 100 лева.

В тъжбата си по първото дело бившата барета посочваше, че на 29 декември 2002 г. в изявления пред медиите Сугарев го е оклеветил като е заявил, че поддържа връзки със сръбската мафия. Според Алексей Петров това е накърнило правото му на лично достойнство, честта му и репутацията му на офицер от МВР, който години наред се е борил с престъпността.

В тъжбата по другото дело Петров пък твърдеше, че на същата дата, 29 декември 2002 г. Сугарев е казал пред медиите по повод убийството на прокурора от Върховната административна прокуратура Николай Колев, че "вероятните поръчители са г-н Никола Филчев, главният прокурор, и евентуално Алексей Петров". Прокурорът Колев бе разстрелян пред дома си ден по-рано, на 28 декември 2002 г.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?