Съдът конфискува 178 000 лева от ортак на Галеви

Съдът конфискува 178 000 лева от ортак на Галеви

Кюстендилският окръжен съд постанови конфискация на имущество за близо 178 000 лева от Апостол Чакалов, който бе осъден като участник в организираната престъпна група на т.нар. братя Галеви. Той беше охранител на Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви.

Делото срещу Чакалов е гледано по стария Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Решението на Кюстендилския окръжен съд не е било обжалвано и е влязло в сила.

Съдът реши да се отнемат в полза на държавата къща и нива в дупнишкото с. Самораново, дружествени дялове, както и пари, които Чакалов е давал назаем на трети лица. Разпоредена е и конфискацията на суми, получени от охранителя на Галеви от продажба на имущество

От комисията за конфискация припомнят, че делото за конфискация на имуществото на самите братя Галеви все още е висящо пред Кюстендилския окръжен съд. Следващото заседание по него е насрочено за 3 февруари 2016 г. По делото предстои изслушване на допълнителна експертиза на иззетите автомобили, експертизата на оръжието, както и допълнителна информация от експерт относно недвижимите имоти.

"На последното заседание преди дни е станало ясно, че вещото лице не е било допуснато в имота на братя Галеви в Ресилово с мотива, че те са го ползвали като наематели. Адвокатите им са представили договори за наем в размер от 300 лв. месечно на семейство", съобщават от комисията.

По делото се очакват и съдебни поръчки от чужбина.

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?