Съдът наложи запор и върху имуществото на Николай Маринов - Малкия Маргин

След като съдът запорира имуществото на Красимир Маринов - Големия Маргин на 16 октомври, в сряда същата участ сполетя и имотите на брат му Николай Маринов – Малкия Маргин.

Възбрана върху имотите и запор на всички банкови сметки на Николай Маринов и съпругата му Мария Георгиева Цветкова наложи Софийският градски съд (СГС), гласи съобщението на пресслужбата на съда.

Молбата за запор идва от Комисията за установяване на имуществото, придобито от престъпна дейност, председателствана от Стоян Кушлев.

Братя Маринови заедно с още петима души са подсъдими за подготовката на три убийства – на бизнесмените о.р. ген. Любен Гоцев, на Никола Дамянов и на Иван Тодоров – Доктора, вече покойник. Маргините се считат за едри фигури от бившата силова групировка СИК. Близо година те са в ареста на Националното следствие.

Магистратите запорират всички банкови сметки на Малкия Маргин и жена му в банките на територията на страната, както и сметките на фирмите, в които те имат участие.

Налага се възбрана върху недвижим семеен имот, собственост на Мария Цветкова в Бояна. Запориран е капиталът на фирма ”Фарго енд Ко” ЕООД. Наложен е запор върху ликвидационните дялове, притежавани от Николай Маринов в “Н енд М” ООД, “4 М” ООД, “ФУЛ” ООД и дружествените дялове, притежавани от него в “Ъпкъминг ню талент мениджмънт” ООД. Запорирани са дружествените дялове, притежавани от Мария Цветкова в “БСС АУТО ТРЕЙД” ООД.

Определението на съда дава двумесечен срок за завеждане на бъдещи искове, смятано от датата на влизане в сила на евентуална осъдителна присъда срещу Николай Маринов.

Когато бе наложен запор на имуществото в България на семейството на големия брат, като мотив за това бе посочено установеното от комисията “Кушлев”, че фамилията е похарчила 2.8 млн. лв., което е в пъти повече от декларираното.

Не е известно дали се проверява зад граница за имущество на Маргините.

Преди няколко дни в журналистически публикации се твърдеше, че Красимир Маринов е собственик на луксозен имот в испанския курорт Марбея.

Споделяне

Още от България