Съдът нареди принудително довеждане за Емил Костадинов

Емил Костадинов ще бъде доведен в Софийския градски съд принудително, за да свидетелства по делото за източване на "Кремиковци", по което подсъдим е Александър Томов. Това нареди във вторник съдия Мариян Марков. Новият спортен директор в ЦСКА и бивш футболен национал е един от последните свидетели срещу ексшефа на армейския клуб.

Костадинов обаче не се яви в съдебната зала, освен това не е посочил и уважителна причина за отсъствието си, което принуди магистратът да разпореди принудителното му довеждане.

Показания по делото даде бившата главна счетоводителка на металургичния комбинат Гергана Дончева. Тя си спомни, че е имало случай на сделка за недвижим имот, от която в "Кремиковци" не са постъпили пари. Дончева не успя обаче да потвърди дали става дума за общежитие на дружеството в столичния квартал "Сухата река".

Подсъдимият Александър Томов отрече след заседанието твърденията на Дончева и обясни, че общежитието било само заложено и още е собственост на "Кремиковци".

Делото срещу Томов е за присвояване на 5 млн. евро от ЦСКА и за ощетяване на "Кремиковци" с 29 млн. лева.

Заедно с него на подсъдимата скамейка са шефът на фирма "Финметал" Божко Бонев, бившият изпълнителен директор на футболния клуб Александър Гарибов и членът на управителния съвет на "Кремиковци" Иван Иванов.

Томов коментира, че бившият премиер Станишев е вкарал ДАНС в ЦСКА незаконно. Ликвидаторът, както е известен Томов сред публиката на армейците, твърди, че комисията за контрол на ДАНС, председателствана в момента от Волен Сидеров, разполага с класифицирана информация, че проверката на ДАНС в клуба е проведена неправомерно.

Споделяне

Още по темата

Още от България