Съдът назначи служебен защитник на акушерката Емилия Ковачева

Съдът назначи служебен защитник на акушерката Емилия Ковачева

Софийският градски съд (СГС) назначи в понеделник служебен защитник на акушерката Емилия Ковачева, обвинена в опит за убийство на новородено.

Съдия Владимир Астарджиев предприе този ход, след като бе принуден да изгони и глоби адвоката ѝ Владислав Янев за неуважително отношение към съда.

По време на заседанието по делото в понеделник в залата бяха прожектирани кадрите от охранителната камера в болница "Софиямед", на които се базира обвинение срещу Ковачева, че е пребила 4-дневната Никол.

На тях се вижда как акушерката нанася нееднократно удари с ръка в областта на главата на новороденото. Малко преди да започне днешното заседание по делото и да бъдат показани кадрите родителите на Никол излязоха от съдебната зала и отказаха да говорят пред журналисти.

Според прокуратурата през пролетта на 2015 г. по време на нощно дежурство акушерката е пребила почти до смърт 4-дневно момиченце. Защитата на Емилия Ковачева обаче отхвърлят обвиненията и подкрепят версията, че бебето е било изпуснато случайно след смяната на акушерката.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?