Съдът не разреши на Големия Маргин да се лекува в чужбина

Софийският градски съд (СГС) остави в понеделник без уважение молбата на Красимир Маринов – Големия Маргин за отмяна на временната забрана за напускане на страната. Маринов бе мотивирал молбата си с нуждата от консултации и лечение на дискова херния. Той бе посочил града, където смята да се лекува – Барселона, и периода на лечение – 10 февруари – 20 март.

Двамата братя Красимир и Николай Маринови, Стефан Рангелов, Бисер Илиев, Веселин Тошев и Иво Карагеоргиев са подсъдими за подготовката на покушение срещу о.з. ген. Любен Гоцев, убития Иван Тодоров и покойния финансист Никола Дамянов.

Защитникът на Красимир Маринов защити необходимостта на клиента му да се лекува в чужбина. Според него нямало как това лечение да попречи на съдебния процес по делото срещу Маринов, тъй като е в срок между две съдебни заседания. Той посочи и че клиентът му досега не е възпрепятствал съдебния процес без обективни причини.

Пред съда бяха представени документи от защитата на Маринов, в които се посочва болницата, в която той ще се лекува, и адресът, където ще пребивава - апартамент, нает от съпругата му. Според защитата нямало опасност Маринов да се укрие или избяга в чужбина.

Обвинителите - прокурорите Роман Василев и Николай Кокинов, обаче възразиха, че от защитата не са посочени доказателства, които да предполагат задължително лечение на подзащитния им в чужбина. Прокурорите считат, че няма пречки Маргина да се укрие, ако бъде пуснат извън страната.

Съдът подкрепи тезата на прокурорите и счете, че няма доказателства, според които такова лечение е наложително да се извърши в чужбина. Съдийският състав прецени, че молбата на защитата на Маринов не е подкрепена с достатъчно доказателства и я остави без уважение. Решението подлежи на обжалване или протест в седемдневен срок.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?