Съдът оневини столичния кмет Борисов по дело, заведено срещу него

Софийският градски съд (СГС) призна кмета на София Бойко Борисов за невиновен по заведено срещу него от Люба Попова дело, съобщиха от Столичната община в четвъртък. Попова е бивш директор на дирекция "Образование" към общината.

Частната жалба, подадена в съда от Люба Попова, е по повод изказване на Бойко Борисов в предизборен диспут миналата година, че тя е заловена с 2 000 лв. подкуп. Според Попова това е клевета и уронва нейния престиж в качеството ѝ на длъжностно лице. В иска си до съда Попова настоява кметът Борисов да бъде признат за виновен и да ѝ заплати 10 000 лв. неимуществени щети, посочват от общината.

Със своето решение СГС признава Бойко Борисов за невиновен и постановява Люба Попова да заплати на кмета на София 250 лв. разноски по делото.

Срещу Люба Попова е било образувано предварително производство на 9 септември 2004 г. с обвинение по чл. 301, ал. 1 от Наказателния кодекс. Предварителното производство е било внесено с обвинителен акт в СГС от Софийска градска прокуратура, допълват от общината.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?