Съдът оправда бившия шеф на НСС Атанас Атанасов по дело за клевета

Софийският районен съд в понеделник призна за невинен Атанас Атанасов по делото за клевета, което му бе завел лидерът на РЗС Яне Янев. Съдът отхвърли и иска на Янев срещу бившия шеф на контраразузнаването за 100 000 лева.

Лидерът на РЗС съдеше Атанасов, защото последният казал в интервю, че РЗС е финансирана от ДАНС.

Пред съда като свидетел се яви самият вътрешен министър Цветан Цветанов. Пред магистратите той посочи, че не е наясно откъде е финансирана партията на Янев. Министърът добави, че самият той никога не е определял РЗС като проект на ДАНС, не е обсъждал партията и с Атанасов.

Адвокатът на Янев - Емил Василев посочи, че нито един от свидетелите, явили се по делото, сред които бившият председател на ДАНС Петко Сертов, директорът на агенция "Митници" Ваньо Танов, не са подкрепили становището на Атанас Атанасов.

Защитникът на Атанасов - Даниела Доковска, заяви, че съдът трябва да реши дали в думите на Атанасов има твърдение към самата персона на Яне Янев. По думите ѝ Атанасов е отправил само твърденията, че Янев е много остър към БСП и това, че се изказва много ласкаво за ДАНС.

В крайна сметка съдът реши, че Атанасов не е оклеветил Янев, който може да обжалва решението.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?