Съдът оправда Доктора по дело за клевета

Хасковският районен съд оправда Иван Тодоров- Доктора по делото за клевета, заведено от Милослав Кръстев, съобщи БНР.

Кръстев твърдеше, че през април т.г. соченият от МВР за крупен контрабандист Иван Тодоров го нарекъл "отчаян наркоман" пред журналисти. Определението било тиражирано от медиите, което нанесло неимуществени вреди на Кръстев Искът му срещу Доктора бе за 10 лева.

В края на април т.г. хасковският окръжен съд осъди Иван Тодоров- Доктора на 5 години затвор по обвинение, че той и хората му са отвлекли и ограбили Милослав Кръстев и трима негови охранители през 1994 година. Основен свидетел на обвинението бе Милослав Кръстев.

По сегашното дело адвокатите на Кръстев представиха документи, че клиентът им не употребява наркотици. Защитници на Иван Тодоров - Доктора, сред които и МВР-министъра от кабинета Беров Виктор Михайлов, доведоха двама свидетели пред съда, според които Кръстев бил наркоман и хомосексуалист.

Според съдебно медицинска експертиза, назначена от съда, Кръстев не е наркоман, но не било изключено да употребява наркотици.

След края на процеса Милослав Кръстев го определи като "фарс". Той пристигна в съдебната палата в Хасково под силна охрана. Доктора отново не се яви в съда.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?