Съдът остави Георги Боков в ареста

Състав на Софийския районен съд определи мярка за неотклонение "задържане под стража" на Георги Боков.

На 17 март Георги Боков - син на президентския съветник Филип Боков, беше задържан в столичния квартал "Младост" до бл. 24 от служители на Седмо РПУ. Боков се опитвал да влезе в автомобил, откраднат на 10 март в района на 5-то РПУ.

В друг автомобил, с който Боков пристигнал в квартала, полицаите намерили заготовки и електронни устройства за блокиране на автомобилни аларми. При задържането му Георги Боков предложил подкуп на полицаите от 2000 евро.

В мотивите си съдът е посочил, че няма опасност Георги Боков да се укрие, тъй като има постоянен адрес, но може да се направи обосновано предположение, че той е извършител на деянието, за което е обвиняем, съобщиха още от съда.

Съдът е посочил, че Георги Боков е осъждан четири пъти като последната му присъда е издадена миналата година от Бургаския районен съд. Той постанови една година ефективно лишаване от свобода, но Боков бързо излезе от затвора, защото му бяха приспаднати 10 месеца и 22 дни, които е излежал в следствения арест. Присъдата бе постановено след като през юли 2003 г. Боков бе заловен с краден автомобил, незаконно притежаван пистолет и 18 броя къртачи за крадене на коли.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?