Съдът остави обвиняемия по случая "Гебрева" в ареста

Софийски градски съд остави в ареста Петьо Петков, обвиняем за инцидента, при който зам.шефката на строителния контрол Светлана Гебрева бе залята с киселина в края на миналата година. Преди два дни Гебрева почина в резултат на тежко боледуване, заради което тя е претърпяла операция още през 1999 година.

Петков бе задържан няколко дни след инцидента с Гебрева на 17 декември м.г. Адвокатите му днес пледираха за замяна на мярката "задържане под стража" с по-лека, но съдът не уважи молбата.

Има опасност обвиняемият да извърши ново престъпление, а според психиатричната експертиза той е с асоциално поведение, посочи в мотивите си съдия Георгиев. Емануил Порфиров, единият от защитниците на Петков каза в съдебната зала, че няма обосновано предположение, че Петков е извършител на престъплението. От четиримата разпитани свидетели, нито един категорично не е разпознал Петков като човекът, залял Гебрева с киселина, по думите на адвоката.

Прокурорът Владимир Йорданов изложи пред съда факта, че Петков вече е осъждан и въпреки реабилитацията, това е определящо за характера му.

Споделяне

Още от България