Съдът остави петима от "наглите" в ареста

Съдът остави петима от "наглите" в ареста

Софийският градски съд остави в ареста за постоянно петима от групата на наглите - Антон Петров - Хамстера, Прокопи Прокопиев - Културиста, Ивайло Евтимов - Йожи, Любомир Симеонов - Гребеца, Данаил Димитров - Релето. И петимата са обвинени за участие в престъпна група за отвличания.

Адвокатът на един от задържаните Ваня Траянова съобщи, че обвинението е за три отвличания за периода октомври 2007 година -  декември 2009 година. Мерките бяха гледани на закрито заседание заради наличието на класифицирана информация. Задържаните бяха доведени в съдебната зала със засилена охрана. Съдът прецени, че има опасност обвиняемите да се укрият, както и да извършат друго престъпление. 

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви по-рано, че за 12 от 19-те отвличания, в които са заподозрени задържаните, има безспорни доказателства. Според него всеки европейски съд би трябвало при събраните доказателства да постанови задържането на участниците в групата.

По-рано в събота стана ясно, че още двама души са задържани в операцията "Наглите".  Релето и Гребеца, известни на полицията като автокрадци, са били задържани на граничния пункт "Калотина" на влизане в България и така задържаните стават общо 27 души.

През деня Цветанов съобщи, че се очаква да бъдат повдигнати обвинения на шестима, а останалите задържани били от периферията и ще бъдат освободени.

"Тази операция беше мащабна за нас и беше важно да съберем периферията в процеса на събиране на доказателства. Чрез периферията успяхме да локализираме двете къщи, които знаехме, че съществуват, но нямахме точното местонахождение, и там се иззеха достатъчно годни доказателства и ДНК", посочи още Цветанов.

Той съобщи, че получените пари от откупи са били харчени и вече има установена банкнота, която е от един от откупите.

 "В момента наблюдаваме доста хора и има добро респектиращо възпитание към представителите на престъпния свят това, което прави МВР заедно с Прокуратурата и ДАНС", коментира Цветанов.

Споделяне

Още по темата

Още от България