Съдът остави под домашен арест шофьора, прегазил момче в Стара Загора

Пловдивският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение домашен арест на шофьора, прегазил и убил в пешеходната зона на Стара Загора четиригодишния Паоло Иванов.


Според апелативните съдии, няма опасност 43-годишният Георги Сапунджиев да се укрие и да възпрепятства разследването с наложената му мярка "домашен арест", която се равнява по сила на "задържане под стража".

На решението на съда не повлия и изнесените данни от прокурора по делото Красимир Папаризов, че Сапунджиев има осем акта за нарушения на Закона за движение по пътищата.


Той е бил санкциониран за шофиране без книжка, сядане зад волана след употреба на алкохол (над 0.5 промила) и управление на автомобил, без да се съобразява с пътната обстановка.

Според прокурор Папаризов, не е правилно да се твърди, че Сапунджиев е с добра характеристика, тъй като при него преобладавали негативите. Срещу него имало и заведено дело и за нанесена средна телесна повреда.


Обвиняемият не се яви в съда. Защитникът му представи декларация от името на Сапунджиев, че не желае да се явява на заседанието.

Освен това неговото здравословно състояние не било добро, след нанесения му побой на мястото на инцидента. Сапунджиев бил със спукано тъпанче и трябва да се подложи на операция.

Споделяне

Още от България