Съдът остави в ареста бившия шеф на ДАИ и негови подчинени

Те са били следени година със СРС и от тях са иззети общо 800 000 лева

Съдът остави в ареста бившия шеф на ДАИ и негови подчинени

Специализираният съд остави в ареста вече бившия щеф на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов и четирима негови подчинени. Цветелин Цветанов, Венцислав Генов, Емил Иванов, Пламен Ангелов, Тихомир Вълчев, Цветелина Дойчинова и Иван Иванов бяха задържани преди дни по обвинения за участие в организирана престъпна група, "продадени" изпити и вземане на подкупи.

Спрямо Цветелина Дойчинова и Иван Иванов съдът постанови мярка за неотклонение ”домашен арест”.

За ръководител на групата прокуратурата сочи Цветанов. 

По време на съдебното заседание в събота стана ясно, че около година директорът на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов и още няколко негови подчинени са били обект на следене със специални разузнавателни средства.

Общо 800 000 лева са иззети от всички задържани служители от ИА "Автомобилна администрация", съобщи прокурорът по делото Андрей Андреев.

”До този момент не са представени от обвиняемите каквито и да са доказателства за някакъв произход на тези пари. Според нас няма как те да са с легален произход”, посочи прокурорът.

По делото има и показания на 20 свидетели, сред които шофьорът на Цветанов и служители на агенцията от различни градове на страната.

Защитникът на Цветанов - Звезделин Лазаров заяви, че клиентът му няма да се укрива. В показанията на агентите от ДАНС Лазаров не видя доказателства за нито едно деяние от страна на Цветанов.

Не ставало и ясно как Цветанов е определен за ръководител на организираната престъпна група. Защитникът допусна Цветанов да има врагове, защото още при встъпването си в длъжност е подал сигнали към ДАНС за корупция.

В мотивите за решението си съдът посочи, че събраните доказателства сочат за една много добре организирана и структурирана дейност, която е съобразена с длъжностните характеристики на лицата, а извършваните от тях деяния са с изключително висока обществена опасност.

Според съда на лице са обосновани предположения да се смята, че лицата са извършили престъпленията, които им се преписват.

Обвиняемите могат да обжалват решението в рамките на 3 дни.

Споделяне

Още по темата

Още от България