Съдът остави в ареста мъж, откраднал инвалидна количка на дете

Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд (СГС) остави в следствения арест мъж, обвинен за кражбата на инвалидна количка, ползвана от дете.

Случаят е от 6 юли, когато Димитър Методиев задигна количката от входа на бл. 515 в столичния кв. "Орландовци". Впоследствие полицаи я откриха в пункт за вторични суровини и така се стигна до ареста на мъжа.

Инвалидната количка се ползва от 9-годишния Илиян, който страда от церебрална парализа. Обвиняемият Методиев обаче заяви пред съда, че не разбрал каква точно количка е откраднал. Освен това обеща да дари 1000 лева на семейството на детето, ако бъде пуснат на свобода.

"Количката е била пред входа на блока. Тя е изглеждала просто като количка в силен дъжд и той си е превозил железата с нея. Пред мен така каза, че е виновен, признал си е и затова иска да сключи споразумение и иска да обезщети семейството по някакъв негов си начин", коментира пред журналисти адвокатът му Илиян Павлов.

По време на заседанието на СГС стана ясно, че Методиев е извършил кражбата в рамките на изпитателния срок по предишна присъда за друга кражба. Определението на градския съд за ареста му не подлежи на обжалване.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?