Съдът остави в ареста мъж, откраднал инвалидна количка на дете

Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд (СГС) остави в следствения арест мъж, обвинен за кражбата на инвалидна количка, ползвана от дете.

Случаят е от 6 юли, когато Димитър Методиев задигна количката от входа на бл. 515 в столичния кв. "Орландовци". Впоследствие полицаи я откриха в пункт за вторични суровини и така се стигна до ареста на мъжа.

Инвалидната количка се ползва от 9-годишния Илиян, който страда от церебрална парализа. Обвиняемият Методиев обаче заяви пред съда, че не разбрал каква точно количка е откраднал. Освен това обеща да дари 1000 лева на семейството на детето, ако бъде пуснат на свобода.

"Количката е била пред входа на блока. Тя е изглеждала просто като количка в силен дъжд и той си е превозил железата с нея. Пред мен така каза, че е виновен, признал си е и затова иска да сключи споразумение и иска да обезщети семейството по някакъв негов си начин", коментира пред журналисти адвокатът му Илиян Павлов.

По време на заседанието на СГС стана ясно, че Методиев е извършил кражбата в рамките на изпитателния срок по предишна присъда за друга кражба. Определението на градския съд за ареста му не подлежи на обжалване.

Още от България