Съдът остави в ареста полицая, премазал семейство в "Дружба"

Софийският градски съд наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на служителя на МВР Кирил Малинов, който премаза 6-годишно дете и родителите му в кв. "Дружба".

31-годишният служител на Дирекция "Оперативно издирване" е обвиняем по чл. 343 от Наказателния кодекс - причиняване на смърт на повече от един човек след употреба на алкохол.

Трагедията се разигра в петък на 24 октомври около 21.30 часа на бул. "Христофор Колумб". Малинов, който шофирал личния си автомобил, блъска и убива на място 31-годишния Иван Григоров, 26-годишната му съпруга Снежана и дъщеря им - Борислава. При инцидента пострада и 21-годишна жена.

Няколко часа по-късно той се предава сам в КАТ - СДВР. Установено е, че шофирал, след като е употребил алкохол. Измерената алкохолна проба е 0, 92 промила.

Според магистратите на Малинов трябва да се наложи постоянна мярка "задържане под стража", защото има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Основания за това предположение могат да се направят заради факта, че след инцидента той е избягал от мястото на катастрофата, сменил е дрехите си и е помолил съпругата си да му помогне за заличаване на уликите, обяви съдът.

Бившият вече служител на МВР заяви в съдебната зала, че няма какво да каже. Решението може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?