Съдът остави в ареста половината от "Килърите 3"

Специализираният наказателен съд остави в ареста четирима от 8-те арестувани в петък за участие в престъпна група за мокри поръчки и продажба на наркотици.

Магистратите прецениха, че има достатъчно доказателства за съпричастност към бандата за Васил Василев - Бай Васо, който е баща на разстреляния през 2005 г. пернишки наркобос Райко Алексиев - Кръвта, и за Милчо Петров - Чироза. Двамата се сочат от разследващите като лидери на групата.

Другите двама, които ще останат в ареста, са Йордан Костадинов и Иван Цветков. От спецсъда уточниха, че двамата са оставени под стража, защото са били осъждани точно в периода, в който е действала престъпната група – от началото на 2004 година до август 2013 година.

Под домашен арест е оставен Борислав Николов, който е осъждан 7 пъти и затова е налице опасност да извърши престъпление. Същата мярка е определена и за Мартин Николов, който също е осъждан многократно, а освен това можел да се укрие, защото нямал документи за самоличност.

Останалите двама от "Килърите 3", които бяха арестувани в петък, са Димитър Начков и Евгени Миленов. За тях съдът прецени, че няма опасност да извършат престъпление, тъй като не са осъждани, няма опасност и да се укрият. Начков е пуснат под гаранция от 2000 лева, а Миленов срещу 1000 лева.

Разследващите смятат, че "Килърите 3" са действали в Перник, Радомир и София.

В групата са участвали още трима, които полицията издирва - Калоян Томов, Георги Георгиев и Марио Арнаудов.

Според прокуратурата Васил Василев и Милчо Петров са участвали в убийството на наркобоса Николай Христов – Хайо, както и за приготовлението на убийството на Петър Крумов – Пупи.

Съдът е приел, че има събрани доказателства, които уличават Милчо Петров в съпричастност към подбуждане за убийството на Иван Цветков – Ванчето и други пет души, които са били наркодилъри в групата в периода 2005-2009 г.

В петък в землището на село Габров, община Земен (край Перник) бяха изровени човешки останки, а от прокуратурата дадоха начало на трето дело срещу група за извършване на мокри поръчки. По същото време бяха задържани и въпросните осем души, от които четирима съдът остави в ареста.

По първоначална информация останките принадлежат на поне две жертви на насилствена смърт.

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов обяви, че в задържаните са открити оръжия, боеприпаси, бронежилетка и пистолет с патрон в цевта.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?